Chiftelute marinate

de alice_ciobanu in Porc, 14 Dec 2011 | 3423 vizualizari

 

Imi place Horia, v-am mai spus, nu? Daca nu stiti care Horia, mai bine ssshhhttt! nu intrebati ca e rusine mare. Anyway, astazi am pregatit, tot din a lui carte, niste chiftelute marinate. Te lingi pe deste' nu alta, de bune ce is! Noi le-am servit cu niste orez la aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o masinarie din asta, de la fini ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata, amestec
  • 2 oua
  • o ceapa medie
  • 3 felii de franzela, fara coaja
  • o lingurita de marar tocat
  • o lingurita patrunjel tocat
  • o lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat 
  • pentru sos:
  • 1 1/2 cana suc de rosii dens
  • 1/2 pahar vin alb 
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 4 foi de dafin
  • 6 boabe de piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.

Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina. Serviti-le calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.

Pe cuvant ca sunt divine!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate